הבית לפיתוח האדם והקריירה
OPEN
הבית לפיתוח האדם והקריירה

קריירה שנייה

כשדלת אחת נסגרת, נפתחת דלת חדשה 

לאחרונה אנו שומעים על לא מעט מקרים של אנשים שהחליטו לפצוח בקריירה שנייה. זו שעבדה בהייטק אך תמיד חלמה להיות מעצבת פנים ובשלב מסויים בחיים, הגשימה את חלומה. פרסומאי בכיר שבשיא הקריירה שלו עזב הכל והחליט שהוא רוצה לעשות לא רק למען עצמו אלא למען החברה ופתח עמותה, עורכת דין שבאמצע החיים החליטה לעשות הסבה להוראה ועוד כהנה וכהנה.

נקודת המפנה

מכירים את המשפטים "משהו כבר לא עובד לי בעבודה", אני עובד על אוטמט", "אני רוצה לתת משהו אחר מעצמי, "זה נכון שיש לי הכל אבל אין לי חשק לקום בבוקר למשרד".

לעיתים מגיע שלב בחיים, שאנחנו מרגישים תקועים במקצוע הנוכחי שלנו או שנסיבות החיים הביאו אותנו לחשוב פעמיים על הכיוון שלנו.זה יכול לקרות בגיל 30, 40, 50 או 60, כמעט בכל גיל.זה יכול להתבטא בתחושה שהגענו לתקרת הזכוכית בתחום בו אנו עוסקים, בהרגשה שאנו פועלים על אוטומט ולא פועלים מהמקומות שפעם היינו פועלים מהם, בירידה במוטיבציה, באי התאמה לאורח החיים ובמילים אחרות, בתחושה של פרק מסויים בחיינו שנגמר וכמיהה למשהו חדש.

מה עושים כשאנו פוגשים את התחושות האלו?

קודם כל בודקים לעומק מה עובר עלינו, משבר מקצועי יכול לנבוע מסיבות שונות ויכול להיות מלווה בתחשות כמו:פחדים, קונפליקטים, ספיקות והצפה רגשית  ולכן במקרה כזה ייעוץ תעסוקתי יכול לעזור ולתת מענה על מנת שנבין את המקום בו אנו נמצאים. יש המגלים שהצרכים שהיו להם בעבר השתנו ואז יש מקום לחשוב על קריירה שנייה.

לדוגמא, יש כאלה שבתקופה מסויימת בחרו להתמקד בגידול הילדים ולכן לא נתנו לקריירה עדיפות ראשונה בסדר העדיפויות ואז כאשר הילדים גדלו נפתח פתח לבחון מחדש את נושא הקריירה, יש שעבדו בעבודות לא מתגמלות ושמרו במגירה חלום ישן שלהם שלא מרפה ויש שהגיעו למעמד טוב בעבודה וחוו סיפוק ממה שהם עשו, אך משהו השתנה בתוכם והם רוצים לעשות שינוי.

מה, לא מאוחר מדי?

כשאנחנו נמצאים בכזו צומת דרכים עולה התהייה אם כבר לא עבר הזמן שלנו? השאלה היא מה זה הזמן שלנו. כל אדם ונסיבות חייו, אחד יפנה לקריירה שנייה רק אחרי יציאה לפנסיה, שנייבין בגיל צעיר יחסית שהמקצוע שרכש באוניברסיטה לא מתאים לו באמת, ושלישי ימצא את עצמו במשבר "אמצע החיים" שמייחסים אותו בדרך כלל לגיל 40 ואיתו לרוב מגיע חשבון נפש. כל אחד והנתיב שלו עם האילוצים, הצרכים והנסיבות שהובילו אותו למקום שהוא נמצא ולכן אין זמן מתאים באמת, יש את הזמן שלך!

מחשב מסלול מחדש

ישנם דרכים שונות ומגוונות לפתח קריירה שנייה ולכן מומלץ ללכת לייעוץ והכוונה תעסוקתית בכדי שמישהו ייתן לנו יד בתהליך ויעזור לנו להפוך אותו למעצים ומשמעותי ולא מאיים ומרתיע. זהו תהליך שבו אנחנו יכולים לגלות את עצמנו מחדש, להוציא החוצה דברים שעד היום שמרנו בפנים, להשתמש בידע ובניסיון שרכשנו עד עתה ולמנף אותו למקומות חדשים. יש המתארים את התהליך ממש כמו לידה מחדש.וכמו בלידה, שקודמת לה תקופת הריון, כך גם בהתהוות של קריירה שנייה, לרוב זה תהליך שלוקח זמן (שנה לערך), זה תלוי ברמת הבשלות של האדם והקצב, אבל מומלץ לקחת בחשבון שזה לא תהליך רגעי והוא טומן בחובו כמה שלבים שכוללים התבוננות אישית, לצד אבחון, ייעוץ  ותכנון לקראת בניית משהו חדש בחיים.

הקריירה השנייה יכולה להיות קשורה לתחום שעסקנו אך עם "טוויסט" מסויים, בין אם זה שחקן שהופך לבימאי או מהנדס שהופך להיות מורה למקצועות ריאליים. ישנה גם אפשרות לא לזנוח לגמרי את הקריירה הראשונה אלא לצרף לארגז הכלים עוד מקצוע/תחום התמחות וישנה האופציה לעזוב את התחום שעבדתם בו עד היום וללכת לכיוון אחר לחלוטין.החשוב ביותר הוא לזקק את כל הרעיונות, המחשבות, התחושות, כל מה שעבר עלינו עד עתה, להגיע לליבה ולדבר המתאים ביותר מבחינת כישורים, אורח חיים, סדר עדיפיות וכיו"ב.

נסכם במשפט המישיר מבט חיובי וסקרן אל חדשנות והתחדשות  בחיים בכלל ובחיינו בפרט- "אני לא מבין למה אנשים מפחדים מרעיונות חדשים. אני מפחד מרעיונות ישנים" (ג'ון קייג).

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים או ברשתות

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

רוצים לשמוע עוד - השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם

דילוג לתוכן