הבית לפיתוח האדם והקריירה
OPEN
הבית לפיתוח האדם והקריירה
india

6 דברים שכדאי לצעירים לדעת על קריירה בזמן קורונה

התקופה המשונה הזו מזמנת אתגרים רבים לכולנו ובעיקר לבני הדור הצעיר – אחרי שירות צבאי/ שירות לאומי (או שלא…) נשמח לתת כאן מקום למורכבויות בה רבים מהצעירים נמצאים כיום.

בעקבות הקורונה, עבור חלק גדול מהצעירים, התוכניות בוטלו או נקטעו והתקופה מאלצת להתגמש ולעשות חישוב מסלול מחדש. למשל, במקום "הטיול הגדול"- אחת החוויות החשובות, הכיפיות, המעצבות והמלמדות שמעניקות חוויה של חופש, מרחק , עצמאות, חיי חברה ונופים מרהיבים – רבים מהצעירים נמצאים בבית ההורים, בודדים, אבודים, מתוסכלים ומבולבלים לגבי ההווה והעתיד.

לתוך הבלבול שותפים גם הורים רבים במחשבה כיצד לסייע לילדיהם לצעוד את אותם צעדים ראשוניים כבוגרים, לצד אתגרי הכאוס, האי וודאות וגם ההזדמנויות שבמגפת הקורונה. אנו מאמינים שהמסע הזה מחייב עשיית סדר פנימי ומצריך הרבה תושייה, יזמות ומחשבה יצירתית. אם עד כה הייתה הסללה חברתית ותרבותית ברורה (מתי טיול, מתי לימודים, מתי עבודה…) כיום יש הרבה מגבלות אך יש גם חופש רב להחליט ,ליצור ולנוע "מחוץ לקופסא".

מניסיוננו הרב בליווי וייעוץ לצעירים, אנו ממליצים תחילה לעשות איזשהו סדר עדיפויות – מה כרגע הדברים שהכי חשובים עבורכם: חיי חברה? קהילה? פרנסה? לימודים? לצאת מבית ההורים? התפתחות? צבירת ניסיון?

נסו לבנות את המסלול לשם הייתם רוצים ללכת בתוך מגבלות הקורונה.

 

6 אפשרויות שעלו לאחרונה בתהליכי ליווי צעירים ורצינו לשתף:

לימודים – מהם היתרונות והחסרונות להתחיל ללמוד כעת?

לאלו מכם ששוקלים להקדים וללמוד כבר בקרוב – אם אתם כבר פנויים אז למה לא לעשות משהו "יעיל" לעתיד המקצועי שלכם?

תנאי הקבלה גמישים יותר, ניתן להתקבל למסלולים שייתכן ובשגרה לא היה ניתן להתקבל עם אותם הנתונים… וגם, יש יותר אופציות ללמידה במוסדות מרוחקים יותר (למידה מקוונת) בכך אולי תוכלו לחסוך את עלויות השכרת הדירה ולהמשיך לגור אצל ההורים.

מעניין לגלות שיש עליה של כ-30% בהרשמה למוסדות אקדמאיים. העלייה מתארת מגמה של לימודים במסלולים שונים של הרחבת ידע והתפתחות אישית, לצד לימודים לצורך מקצועות ממוקדים יותר (מתוך כתבה עדכנית באתר וואלה – לכתבה המלאה)

אך לא כל צעיר מרגיש רצון או בשלות  ללמוד כרגע! ישנם צעירים רבים שלימודים אקדמאיים בשלב זה מוקדמים להם ולכן מומלץ לחשוב על אפשרויות אחרות כמו: לימודי תעודה שבתקופה זו חלקם זולים יותר, או לבחור מסלולי לימוד קצרים ופחות מחייבים להעשרה והרחבת ארגז הכלים המקצועי/ אישיותי/ רגשי/ פיזי ועוד.

ניסיון תעסוקתי = ניסיון חיים

אם יש אנשים שאתם מכירים שהייתם רוצים ללמוד מהם או מהארגון בו עובדים כדי לחוש איך זה לעבוד במקצוע שלהם – תבדקו על אפשרויות להתנדב לצידם. תחשבו באופן יצירתי מחוץ לקופסא, כך תוכלו ללמוד הרבה ולצבור ניסיון.

למשל, אם שקלתם לעסוק בתחומי החינוך או הטיפול אבל אתם עוד לא מגובשים עד הסוף, נסו לחפש משרות שיאפשרו התנסות מעשית ומגבשת בתחום. ישנם מקומות המאפשרים התנסויות כאלו בהתנדבות (לעיתים תמורת מגורים והוצאות מחייה) ובין היתר מאפשרות חיי חברה.

מציאת עבודה לצורך פרנסה

יש המון דרכים לחפש ולמצוא עבודה ופרנסה. לא נוכל לפרט כאן את כל הדרכים, כי באמת שהן כמעט אינסופיות. לכן מומלץ ללמוד מהן הדרכים שמתאימות לך לחיפוש ומציאת עבודה.
באיזה כיוון של משרות? עד לא מזמן אחת המשרות השכיחות ביותר לצעירים הייתה למשל, מלצרות, וכעת אפשרות זו מצומצמת וכמעט ונעלמה. מצב זה מאלץ לחשיבה פתוחה יותר (ואולי גם עמוקה יותר), מה נכון לכם ומה אפשרי לכם? מי אתם? מי אתם רוצים/ יכולים להיות?
כדי להצליח, נדרשת הכרות מעמיקה עם עצמכם (חוזקות, כישורים, נטיות, מגבלות, תשוקות, צרכים..) ובמקביל להכיר מהר יותר את שוק התעסוקה, הלימודים והקריירה ואיך מתנהלים בתוכו.

עבודה מועדפת

חפשו עבודות מועדפות או חיוניות שיאפשרו לכם לקבל מענק וגם, לרוב מדובר בעבודות חיוניות בהם תוכלו לשלב חיי חברה ולצאת יותר מהבית.

 בא לכם לטייל?
אמנם "הטיול הגדול" זה עניין מורכב, אך ישנה אפשרות לטייל ברחבי הארץ. חפשו ברשתות החברתיות ותוכלו למצוא פרטנרים לטיול, קבוצות ומידע על מסלולים. אחד המסלולים המומלצים – שביל ישראל

**מקומות לינה אפשריים בשביל ישראל " מלאכי ישראל"

** קבוצת WALK ABOUT LOVE
ואם תחפרו קצת תראו כל מיני קבוצות שמתארגנות או תרימו קבוצה בעצמכם:-)

במידה ובחרתם לטייל בחו"ל, נסו למצוא יעדים /מדינות "ירוקות", לא צפופות, בהן תרגישו יותר בטוח לצד הקורונה. זכרו שזה יהיה טיול דינאמי וקצת אחר…

להתנדב ולטייל – 2 ציפורים…
ישנן הרבה אפשרויות להתנדבות בעשייה חווייתית וערכית לצד מימון מגורים וחיי חברה. אלו חוויות סופר מעצבות ומשמעותיות. ליקטנו עבורכם כמה קישורים נבחרים:

  • ארגון helpapp– הדרך הקלה להתנדבות" מוציא משלחות מהארץ לאזורים מוחלשים בחו"ל (גם בימים אלו)
  • ארגונים שמחברים בין מתנדבים ברחבי העולם ובארץ:
    https://wwoof.net/fowo/
    https://www.workaway.info
    https://www.helpx.net/
  • חוות וקיבוצים בארץ בהם ניתן להתנדב או לעבוד עם בעלי חיים, בחקלאות או בחינוך:
    sundoapp.com מחברת בין חקלאים לבין מתנדבים
  • השומר
  • פיתוח מנהיגות ו/או עשייה חברתית חפשו ארגונים שעוסקים בתחומים אלו  https://israel2050.co.il/
  • הסוכנות היהודית לעשייה משמעותית בחו"ל
  • קומונת מצפה רמון "ציפור מדבר " של מיכל פרץ, עבודה חיונית, מגורים, וחיים יחד בערד. יוזמה חדשה עבור הקורונה. חפשו בפייסבוק.
  • עבודה בכפרי נוער, פנימיות.. מאפשרת לעיתים עבודה ערכית והתפתחותית עם חיי חברה ומגורים.
  • מכינות לאחרי צבא. למשל: "לוחמים ללא גבולות" ארגון שמחבר התנדבויות בארץ ובעולם.
  • חפשו ברשתות החברתיות קבוצות: "דרושים תמורת מגורים" תמצאו שם גם דברים מעניינים.
  • ארגון שמסייע למשתחררים ששווה לכם להכיר: מומונטום כולל גם אפשרויות לטיפול עם עשייה ערכית.
  • "הדבר הבא" – תכנית התמחות של ארגון אלומה, קרן רוטשילד והמועצה להשכלה גבוהה: אפשרות להתמחות לסטודנטים. מה שמאפשר לכם גם ללמוד וגם להרוויח מניסיון תעסוקתי במקביל- שווה בדיקה!

ניתן לבדוק בקרנות לגבי אפשרות לעשייה חברתית בתמורה למלגה ולפעילות חברתית מגדלת – קרן אייסף, קרן רוטשילד, קרן דואליס, חפשו יש עוד…

ולסיכום, אין ספק שהקורונה שיבשה לכם ולכולנו את התוכניות. תנשמו עמוק ונסו לבנות לכם את התוכניות שנכונות לכם. לצד המגבלות יש בתקופה הזו המון הזדמנויות לחשוב וליצור אחרת.

תחשבו איך ליצר תנועה, יצרנות והתפתחות בחייכם. אל תוותרו על מציאת השביל שלכם, גם כשתנאי הדרך משתנים ובמקרים בהם אתם מרגישים מבולבלים ולא מצליחים לייצר עבור עצמכם את התוכנית להמשך השביל שלכם, אנחנו כאן בשבילכם:

-ייעוץ לבחירת מסלול לימודים ו/או לבחירת מסלול תעסוקתי – לחצו כאן

-ייעוץ לסייע לכם לבנות את השביל הייחודי שלכם  לצד תקופה הקורונה – לחצו כאן

 

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים או ברשתות

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

רוצים לשמוע עוד - השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם

דילוג לתוכן